Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Koronavírus

A BUDAPEST BAJNOKSÁG EGY JÓ IDEIG SZÜNETEL A KORONAVÍRUS VÉGETT !

 

A Bajnokságot nagyon úgy fest, hogy nem lehet a 2019 - 2020-as  hivatalos Versenykiírásának megfelelően befejezni.

A Budapest I. osztály utolsó bajnoki megmérettetése a 19. fordulóban zajlott le.

A BVSC , a Csepel és az Újpest FC II. a dobogós, míg a a három kieső a jelen állás szerint az Ikarus , Csep Gól, és a Közterület.

Az eddig elért eredmények alapján nem lenne igazságos bajnokot, illetve kiesőket megjelőlni, hiszen a hátralévő le nem játszott mérkőzéseken bármi megtörténhet.

Tudni kell , hogy a Versenykiírást , csak a bajnokságba benevezett egyesület összes , szavazattal rendelkezők összehívásával lehet megváltoztatni . Napjainkban az egyesület fejléces , érthetően megfogalmazott és pecséttel ellátott és a hivatalosan elfogadott aláírásokkal , E-mailban elküldött szavazatokat el lehetetne fogadtatni, és  a Hivatalos közlönyben megjelentetni köteles a Megyei Szövetség Igazgatója. Természetesen ez a jogkör az MLSZ hatáskörébe tartozik.

Három megoldás lehetséges a szavazatok leadásánál !

1., Elfogadják a jelenlegi tabellát a feljutóval , és a kiesőkkel. 15% 

2., Kérik a bajnokság le nem játszott mérkőzéseinek a lejátszását. 6% 

3. Töröltetik a 2019 - 2020-as Bajnoki évadot.  82% 

 

 

  

Az utánpótlás csapatoknál teljesen más a helyzet, mert ott nincs kieső, mivel a korosztály legyen bármi is,  egy csoporttal feljebb lép.

Az utánpótlás korosztályokban  simán le lehet zárni a bajnokságot. Abban az esetben , amennyiben az MLSZ úgy dönt , hogy a hátralévő mérkőzéseket le akarja játszatni az egyesületekkel, abban az esetben rögtön az első problémába ütközik a megrendezés lehetősége. Mint tudjuk, a 18 éven aluli sportolóknak fél évente kell orvosi vizsgálaton részt venni, hogy lehetőséget kapjon a pályára lépéshez.

Az U19-es korosztály 2019.08.31.-én és 09.01.-én kezdte meg a szereplését, ebből kifolyólag ezeknek a labdarúgóknak mindenkinek lejárt a  sportorvosija. Tudvalévő , hogy a mai napig nem egyszerú még az időpont kérés sem,  amikor sima mederben folytak a történések ! 

Ebből adódóan az U17-es korosztály játékosai is az U19-el egyetemben , akik nagy valószínűséggel nem érték el az NB -s szintet , mindegyik ( tisztelet a kivételeknek ) eltűnik a süllyesztőben.

Az amatőr szintű edzések látogattságai 14 - 15 éves kortól kezdődően ( kinyílik a csípájuk ) minden egyesületnél problémát okoz. Napjainkban pedig nehogy bárki is azt gondolja, hogy a szobai bezártság ( karantén ) mellett majd az erkélyen , vagy a teraszon edzésmunkába fognak kezdeni a jövő reménységei.

Ez az előre láthatólag edzés , és a versenyeztetés kiesése ( 8 - 16 hónap ) meg is ásta a labdarúgásunk alapjainak a jövőjét. Egyenlő esélyekkel lehet mindenhol a Világon újrakezdeni.

Az Amatőr egyesületek edzői garnitúrája is kiesik egy bizonyos pénzforrásból, ezért talán a szakmájában vagy a más területen keres magának megélhetési formát. Amennyiban a másodállásban többet tud majd az asztalra lerakni, abban az esetben elgondolkozhat azon , hogy visszatérjen  a hatezer négyzetméterre.

 2020.04.03.

 

 Folytatás köveztkezik

 

Az egyesületek nagy dilemmája közé tartozik az , hogy kérjenek-e sportolási hozzájárulást ( tagdíjat ) vagy sem ! 

Amennyiben kérik azt jogosan teszik, hiszen az akkor is kötelező ( ha nem vagy otthon , elmész egy hónapra nyaralni , akkor is kell fizetned a lakbért , közös költséget  stb. ) hiszen egy közösséget alkotnak.

Azon egyesületek akik nem rendelkeznek saját pályával könnyebb helyzetben vannak , hiszen nem kell ebben az esetben fizetniük senkinek sem.

Az amatőröknél pedig akik saját pályát fenntartanak , azoknak bizony van akkor is kiadásuk, ha nem működik a rendszer ( épület takarítás , fűnyírás, környezet karbantartás stb. 

Nagy a valószínűsége annak , hogy a TAO-s pénzek átmozgatásához az MLSZ megváltoztatja az előírásait.

1918 ősz :  A spanyolnátha-járványban , csak Budapesten 30.000  főt regisztráltak, és a fertőzöttek 10%-át  vitte el a kórokozó.

2020.04.04.

 

 

 Egy másfél két hónapos kihagyás ( edzések , meccsek ) annyira le tudja amortizálni a sportoló izomzatát , és a sporttal töltött mindennapjait, hogy amennyiben újraindítanák a bajnokságot ( Nemzeti Bajnokság I. , II. III. osztály ) , semmi másról nem hallanánk , csak arról, hogy itt is 4 - 5,  ott is 5 - 6 sérült van az első két meccs után ! 

Hiába is mozognak már Nálunk itt is ott is , az csak egy sétagalopp a megszokott edzésmunkához képest. 

Nem beszélve az edzéstervről, ami teljes egészében kútba esett.

Tehát megéri KOCKÁZTATNI A SPORTOLÓ EGÉSZSÉGÉT ? 

 2020.04.06.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.